reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Lubliniec
16.4°C
wschód słońca: 05:16
zachód słońca: 20:25
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Lublińcu

kiedy
2025-09-11 17:30
miejsce
Miejski Dom Kultury, Lubliniec,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-09-11 20:30
miejsce
Miejski Dom Kultury, Lubliniec,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-09-24 17:00
miejsce
Dom Kultury w Koszęcinie,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-09-26 18:00
miejsce
Kinoteatr - Zawadzkie, Zawadzkie,...
wstęp biletowany